Øvelse 4

Nå er det på tide at du selv velger hva du vil jobbe med. Tenk igjennom om du har en uvane, et uønsket reaksjonsmønster (f.eks. i gitt situasjoner), vonde minner som plager deg, bekymring som stadig dukker opp osv.

Affirmasjonen

Komponer så en passende affirmasjon til det du vil endre på/bli kvitt. Affirmasjonen vil naturligvis ha en negativ vinkling ettersom det er noe negativt du skal jobbe med (endre på/bli kvitt).

Sekvensen

Så finner du passende påminningsfraser du skal bruke gjennom sekvensen. Du kan gjennomføre 1, 2 eller 3 runder med sekvensen. Til å begynne med er det ok med en runde, fordi du er uerfaren og synes kanskje det utfordrende å finne på ulike fraser. Det er helt ok. Det er vanlig i denne fasen hvor du har liten erfaring. Det kan være greit, som en tommelfinger-regel, å gjenta den negative delen av affirmasjonen på de første punktene i sekvensen. Dette bidrar til å få frem og holde vedlike forstyrrelsene i energiflyten din. Det er jo disse forstyrrelsene vi skal fjerne. For å fjerne dem må vi første få dem frem.

Eksempel på hvordan du kan jobbe med å fjerne søtsug: