Current Status
Not Enrolled
Price
Kr. 5.900
Get Started

Ved eventuell kansellering som følge av nye koronarestriksjoner vil deltakere få hele kursavgiften refundert.

Kursholder: Daniell Diosi

Forkunnskaper: En grunnutdanning i hypnoterapi (f.eks. G1 ved Hypnoseakademiet), eller annen tilsvarende utdanning.

Neste 3 dagers kurs i klasserom holdes:
7-9 oktober 2022


Om Fødselshypnose


Graviditet og fødsel er ofte forbundet med usikkerhet, frykt og uro – noe som kan gjøre denne tiden i et pars/kvinnes liv unødvendig stressende. Det bør egentlig være en tid og en opplevelse som bør inneholde spenning, glede og positive forventninger. Denne frykten og uroen kan faktisk skape komplikasjoner under fødselen, noe som resulterer i at fødselen blir mer smertefull enn den trenger å være, og kan kreve medisinsk behandling. Fødselshypnose er en spesifikk bruk av hypnoterapi for å skape og øke den gravides tillit til egne evner til å føde. Det lærer dem effektive, virkningsfulle og praktiske teknikker, som gjør dem i stand til å ha en positiv fødselsopplevelse, uansett hvordan babyene deres er født.

Fødselshypnose vil ikke skape en smertefri fødsel, men studier har vist at det reduserer fødselslengden, reduserer sjansene for keisersnitt og instrumentell fødsel, og reduserer behovet for analgesi og bedøvelse. Med andre ord, det gjør det mulig for moren å jobbe MED riene sine i motsetning til å lide AV dem

På dette kurset vil du:

  • Utvikle forståelse for fødselsfysiologi
  • Utvikle en forståelse av hvordan hypnose komplimenterer fødselsprosessen.
  • Lære hvordan du konstruerer hypnosemanus, skrive post-hypnotiske suggesjoner og bekreftelser som lar deg jobbe med pasienter og deres fødsler, både tilpasset hver enkelt, og i grupper.
  • Lære hvordan du kan støtte pasienter med bruk av positivt språk og endring av tankesett.
  • Lære verktøy for som gjør det mulig for pasientene dine å utvikle en sinnstilstand som støtter fysiologisk fødsel.
  • Lære hvordan du kan støtte pasienter til å bruke teknikkene for alle typer fødsel, inkludert keisersnitt og ved kunstig igangsetting av fødsler, som ofte innebærer bruk av medisinering (f.eks. når det har gått noe tid over termin). Det kan også skyldes at legen er bekymret for bayens eller morens helse.
  • Lære hvordan du kan informere og styrke fødselspartnere til å forbli avslappet under prosessen, og gjøre dem i stand til å støtte den fødende moren på best mulig måte.
  • Lære hvordan historien til en fryktbasert fødselskultur har påvirket utdanningen til leger og jordmødre og hvordan den har påvirket gravide kvinner og de rundt dem.
  • Lære om betydningen av fødselsmiljøet.
  • Lære hvordan du konstruerer terapitimer eller kurs som fungerer for deg og din praksis.

Kursholder Danielle Diosi er fødselspedagog, hypnoterapeut, fødselshypnose-utøver, doula med 18 års erfaring. Hun er også forfatter av boken «Hypnobirthing – Breathing in Short Pants», som inngår som en del av kursmateriellet. Øvrig kursmateriell er oversatt til norsk. Danielle har undervist tusenvis av par gjennom årene via vanlige svangerskapskurs og fødselshypnose-kurs. Hun lærer også opp hypnoterapeuter til å undervise i fødselshypnose for sin pasienter (gravide mødre/par) både i Storbritannia og i andre land. Danielle Dosi er gift og mamma til tre tenåringsdøtre.